Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kotlety schabowe

Kotlety schabowe w panierce ziołowej

Składniki: schab 1 kg jajka 3 sztuki mąka 20 dag bułka tarta 20 dag sól pieprz zioła prowansalskie koperek suszony natka pietruszki tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab należy opłukać pod wodą, następnie osuszyć i pokroić w plastry grubości 1- 1,5 cm. Tak przygotowane plastry należy rozłożyć na talerzu i obsypać solą oraz pieprzem, odstawić…

Kotlety schabowe w miodzie

Składniki: 2 kotlety schabowe 2 cebule 2/3 słoika musztardy 2-3 łyżki stołowe miodu mąka Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką po czym usmażyć na rozgrzanym oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej miód oraz musztardę, wymieszać i rozsmarować na kotletach.

Kotlety schabowe schowane w białej kapuście

Składniki: 4 schabowe kotlety z kością łyżka posiekanych listków szałwii mała główka białej kapusty ½ szkl. gęstej śmietany 2 łyżki masła ½ szkl. białego wytrawnego wina 3 łyżki tartego żółtego sera sól pieprz ćwierć łyżeczki suszonej szałwii łyżka smalcu Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem oraz szałwią. Następnie kapustę gotować w lekko…

Kotlet schabowy mojej Babci

Składniki: 8 kotletów schabowych 1 łyżeczka pieprzu kajen ¼ łyżeczki czosnku w proszku ¼ łyżeczki pieprzu czarnego 1 szklanka maślanki 3 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki sól do smaku Sposób przyrządzenia: z Podanej ilości mąki odsypać 2 łyżki odłożyć. Pozostałą mąkę wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mące obtoczyć wcześniej umyte i…

Kotlety schabowe Giewont

Składniki: 1 kg schabu bez kości ( wystarczy mniej w zależności na ile osób) 10 dkg masła 2 jajka bułka tarta mąka smalec do smażenia 1 oscypek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ubić mięso, na środek ułożyć starty na tarce ser oscypek, zawinąć, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w bułce i jajku. Smażyć na smalcu na patelni. Przepis…