Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Schab w liściach kapusty włoskiej

Składniki: 1 ½  kg schabu 35 dkg mielonego drobiowego mięsa 2 jajka pęczek zielonej natki pietruszki szczypta majeranku 1 średnia włoska kapusta 1 ½ litra bulionu drobiowego 2 łyżki oleju szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć. Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz, majeranek , szczyptę gałki muszkatołowej i posiekaną…

Wieprzowina w aromatycznym kminku

Składniki: 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/ ½ szklanki mąki 2 łyżki oleju 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki szczypta posiekanej kolendry Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio…

Mięsne kuleczki do zup

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki maggi Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi. Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.