Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zupa

Grzybowa zupa wigilijna Marzeny

Poszukujesz sprawdzonej zupy grzybowej na wigilijny stół. Idealne trafiłeś. Aby ją wykonać potrzebujesz: świeżych grzybów, marchewki, pietruszki i śmietany.

 

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlarze)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 1,5 l wody
  • 1 listek laurowy
  • 3 owoce jałowca
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz
 

Grzybowa zupa wigilijna Marka

Poszukujesz sprawdzonej zupy grzybowej na wigilijny stół. Idealne trafiłeś. Aby ją wykonać potrzebujesz: świeżych grzybów, marchewki, pietruszki i śmietany.

 

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlarze)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 1,5 l wody
  • 1 listek laurowy
  • 3 owoce jałowca
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz

Wigilijny barszcz Marii

Jeśli święta Bożego Narodzenia to nie może zabraknąć na naszych stołach aromatycznego czerwonego barszczu. Do jego wykonania potrzebujesz: buraków, marchewki, majeranku. 
 

Składniki:

  • 2l wody
  • 1/2 kg buraków 
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek startego selera
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Wigilijna zupa grzybowa Marka

Rozpoczynamy odliczanie do świąt. Dlatego dziś przepis na Wigilijną zupę grzybową. Przepis zawiera: grzyby, włoszczyznę, śmietanę i przyprawy. 
 

Składniki:

  • włoszczyzna 
  • 1 cebula
  • 1 szkl suszonych grzybów 
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany słodkiej 30%
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki