Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapiekane

Pieczone ziemniaki z serem wędzonym

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na pieczone ziemniaki z serem wędzonym. Pozostałe składniki przepisu: czosnek, masło i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • kilka plasterków wędzonego sera 
  • 50 g masła 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy
 

Faszerowane bakłażany Danuty

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne faszerowane bakłażany. Do wykonania tego przepisu oprócz bakłażanów potrzebujesz: ryżu, mięsa mielonego, cebuli i pomidorów.   
 

Składniki:

  • 5 bakłażanów
  • 2 szkl gotowanego ryżu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 5 łyżek oleju
  • 10 łyżek śmietany 32%
  • 20 dag startego sera parmezan
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz

Zapiekany kalafior Kornelii

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na pyszny zapiekany kalafior. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalafiora, mleka, parmezanu i bułki tartej.  
 

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 50 g masła
  • 35 g mąki pszennej
  • 375 ml gorącego mleka
  • 80 g parmezanu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól 

Faszerowana papryka Jacka

Sprawdzone i pyszne przepisy Internautów na potrawy z warzyw. Dziś przepis na faszerowaną paprykę Jacka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: papryki, mięsa mielonego, pieczarek i cebuli. 
 

Składniki:

  • 4 papryki
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • kawałek sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Zapiekane brokuły Marka

Mix kolorów i smaków. Znakomite zapiekanki z warzyw. Dziś podajemy zapiekanego brokuła. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: brokułów, śmietanki kremówki, sera parmezan oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • 450 g brokuła 
  • 50 g masła
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • 60 g sera parmezan 
  • zioła prowansalskie
  • sól 
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny