Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: witaminy

Faszerowane po tatarsku pomidory estragonem pachnące

Składniki: 6 dużych pomidorów ½ kg mięsa wołowego posiekanego jak na tatar 3 łyżki musztardy 1 łyżeczka przyprawy barbecue 1 łyżeczka  estragonu 1 pęczek zielonej pietruszki 2 żółtka 5 łyżek oliwy sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, posiekać drobniutko. W Głębokiej miseczce wymieszać żółtka, musztardę, oliwę, posiekaną cebulę, pietruszkę,…

Brokuły w cieście

Składniki: 2 brokuły sól pieprz 1 szkl kwaśnego mleka 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek 25 dag mąki sól pieprz ½ szkl oliwy z oliwek Sposób wykonania: Brokuły wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru. Gdy będą miękkie odcedzić i podzielić na różyczki. Następnie mleko wymieszać z jajkami, oliwą z oliwek oraz mąką.…

Surówka z brokułów Iwony

Składniki: 1 brokuł 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Brokuł umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć twarde części łodyg, razem z…

Surówka marchewkowo-migdałowa Iwony

Składniki: 2 duże marchewki 2 łyżki płatków migdałowych 1 duża twarda gruszka 1 łyżka z soku z cytryny kilka gałązek świeżej mięty Sos:2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka mleka kminek, biały  pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Przygotować  sos, wymieszać majonez, serek homogenizowany i mleko ,przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem,…