Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twarożek

Chrupiąca przekąska z selera naciowego

Składniki: łodygi selera naciowego twaróg śmietankowy oliwki nadziewane sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, usunąć twarde włókna. Twaróg przyprawić solą, pieprzem i chili. Oliwki pokroić w poprzek na plasterki. Wklęsłą stronę łodygi posmarować serem, a na nim ułożyć dociskając plasterki oliwek. Łodygi pociąć na 3 cm odcinki i układać na półmisku.

Kumkwat z czekoladą

Składniki: 20 dkg owocu kumkwatu tabliczka gorzkiej czekolady garść wiórków czekoladowych 5 dkg płatków kukurydzianych łyżka oleju 50 dkg serka homogenizowanego sok z jednej pomarańczy łyżka cukru cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Czekoladę rozpuścić, wymieszać z płatkami kukurydzianymi i przełożyć do pucharków. Serek i sok z pomarańczy dokładnie wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone…

Marchewka z selerem i twarożkiem

Składniki: listki sałaty 3 marchewki seler naciowy 300 g chudego bekonu 200 g twarożku pęczek szczypiorku 3 łyżki ketchupy 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić w plasterki a seler zetrzeć na tarce. Bekon pokroić  kostkę a twarożek rozdrobnić widelcem. Całość wymieszać dodajac jescze olej wymieszany z ketchupem. Doprawić do smku solą…

Pasta z twarożku i cebuli

Składniki: papryka cebula ½ pęczka natki pietruszki kostka twarożku odrobina majonezu słodka papryka w proszku Sposób wykonania: Twarożek rozdrobnić widelcem. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Doprawić szczyptą papryki w proszku.