Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rosół

Bulion wołowy z makaronem i mięsem

Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z kością 1,5 litra bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu sól i pieprz do smaku 15 dkg makaronu nitki Sposób przyrządzenia: Mięso zalać bulionem warzywnym, dodać liść laurowy i pieprz, powoli gotować aż mięso zmięknie. Mięso obrać z kości i ponownie dodać do bulionu, przyprawić solą i pieprzem,…

Czerwone cebule pieczone w folii na grillu

Składniki: 4 czerwone cebule 4 łyżki masła 4 łyżeczki rosołu w proszku sól, pieprz 4 łyżeczki białego wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając podstawy z której wyrastają korzenie. Ostrym nożem naciąć cebulę wzdłuż na krzyż nie dokrawając do końca aby cebula się nie rozdzieliła na ćwiartki. Każdą cebulę umieścić na odpowiednio dużym kawałku…

Bananowa zupa

Składniki: 2 szkl tradycyjnego rosołu 2 szkl. białego wytrawnego wina 2 szkl słodkiej śmietanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 banany sól pieprz   cukier Sposób wykonania: Do rosołu wlać wino oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Całość mocno podgrzać ale nie doprowadzić do wrzenia. Na koniec posypać posiekaną…

Rosół z winem

Składniki: 2 szkl tradycyjnego rosołu 2 szkl. białego wytrawnego wina 2 szkl słodkiej śmietanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do rosołu wlać wino oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Całość mocno podgrzać ale nie doprowadzić do wrzenia. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.