Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: podwieczorek

Deser z serka homogenizowanego o wiśniowym smaku

Składniki: 1 pojemnik serka homogenizowanego 1 wiśniowa  galaretka ½ kostki masła cukier waniliowy 6 białek szklanka wody Sposób przyrządzenia: Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem waniliowym i serkiem. Białka ubić na sztywno pianę, wszystkie składniki wymieszać. Przełożyć  do pucharków. Schłodzić  w lodówce ,przed podaniem posypać bakaliami.

Pasta z pieczeni z majonezem

Składniki: 25 dkg pieczeni/ schab, karkówka, pierś z kurczaka/ 2-3 łyżki majonezu 10 dkg ostrego żółtego sera 2-3 dkg ugotowanego selera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczone mięso, seler i ulubiony ostry żółty ser zemleć w maszynce. W salaterce rozetrzeć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.