Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pierś z indyka

Grillowana pierś z indyka Marzeny

Wykonaj ten przepis a na pewno zagości na stałe w Twoim domu. Grillowana pierś z indyka Marzeny. Potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, majeranku, sosu sojowego oraz octu balsamicznego. 
 

Składniki:

  • 1  pierś z indyka     
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Pieczona pierś z indyka Marty

Chcesz zaskoczyć rodzinę i znajomych podaj im pyszną i mocno soczystą pieczoną pierś z indyka przepisu Marty. Przepis zawiera: pierś z indyka, majeranek, tymianek oraz czosnek.   
 

Składniki:

  • ½ kg piersi indyka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z indyka Sylwii

Znakomite przepisy na potrawy z indyka tylko na pychotka.pl. Grillowana pierś z indyka Sylwii. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, oliwy z oliwek, miodu oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Delikatna pieczona pierś z indyka

Znakomity przepis na pieczoną pierś z indyka. Musisz ją wypróbować. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, oliwy z oliwek, papryczki chili.
 

Składniki:

  • 1 piersi z indyka
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz

Złocista pierś z indyka z grilla

Przygotuj z pychotką.pl krok po kroku danie z piersi z indyka a zobaczysz jakie smaczne.  Dziś przepis na złocistą pierś z indyka z grilla. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, sosu sojowego, czosnku i wytrawnego wina. 
 

Składniki:

  • 60 dag piersi indyka
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz