Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarkowy

Antrykot wołowy z pieczarkami

Składniki: 40 dkg mięsa wołowego (antrykot) 10 dkg pieczarek 4 łyżki oleju ½ szklanki czerwonego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon, pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Posolone i popieprzone mięso obsmażyć na oleju, wyjąć, pozostawić w cieple. Do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez…

Gulasz mięsny z pieczarkami

Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…