Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarkowe

Pasta z pieczarek

Składniki: 50 dag pieczarek 3 małe cebulki 3 jajka  cebula 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym udusić je na rozgrzanym oleju , wówczas zemleć je przez maszynkę razem  z namoczonymi białkami. Następnie do poweselej masy dodać żółtka , dokładnie  wmieszać i doprawić do smaku solą. A koniec dodać białka ubite na…

Pieczarki z jajkami na twardo

Składniki: 400 g pieczarek 4 jajka 2-4 łyżki oleju 2 łyżeczki octu sól pieprz koperek Sposób wykonania: Pieczarki zalać osoloną wodą po czym je odcedzić i pokroić. W między czasie jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Całość wymieszać, skropić olejem i octem oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Pieczarki z orzechami

Składniki: 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 750 g pieczarek sól pieprz 150 g orzeszków piniowych 100 g migdałów 1 łyżka posiekanej mięty Sposób wykonania: Posiekany czosnek i pokrojone ziemniaki obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Po ok. 5 minutach dodać grubo pokrojone pieczarki. Całość wymieszać i doprawić so smaku solą oraz pieprzem. Pozostawić na…

Boczniaki w sosie serowym

Składniki: • boczniaki 4 sztuki duże • ser dorblue 10 dkg • śmietanka 18% 100 ml • ugotowany makaron świderki 10-20 dkg • gałka muszkatołowa i pieprz ziołowy do smaku Sposób przyrządzenia: Boczniaki kroimy w paseczki i lekko obgotowujemy w wodzie. Na patelnie wlewamy śmietankę i kruszymy ser – mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się sera,…

Grzyby mocno pikantne

Składniki: 50 dkg twardych grzybów leśnych lub pieczarek 2 pomidory oliwa z oliwek 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w grube plastry, zalać wrzątkiem, gotować 5 minut, odcedzić, pozwolić aby obsączyły się dokładnie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć nasiona, miąższ…