Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: musztarda

Wieprzowina na patyku Marty

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z wieprzowiny. Tym razem przepis na wieprzowinę na patyku przepisu Marty. Lista zakupów: łopatka wieprzowa, czosnek, ketchup oraz musztarda. 
 

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka oliwa z oliwek 
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
  • sól 
  • pieprz

Sos musztardowo-miodowy Poli

Znakomity sos, który podkreśli smak Twoich potraw. Idealny do mięsnych dań. Aby go wykonać potrzebujesz: miodu, musztardy, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Pałki z kurczaka przepisu Kornelii

Poznaj sekret przepysznych, soczystych pałek z kurczaka. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować: pałki z kurczaka, czosnek, musztardę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1/2 kg pałek z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek musztardy 
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • pieprz
  • sól

Pieczone karczochy Marka

Ciekawe pomysły na przygotowanie karczochów. Tym razem pieczone karczochy przepisu Marka. Do przygotowania tego przepisu oprócz karczochów potrzebujesz: musztardy, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 7 karczochów
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1/3 szkl oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

Smaczne dania z drobiu w Twoim domu na każdą okazję. Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Potrzebujesz: udek z kurczaka, miodu, musztardy, czosnku oraz rozmarynu. 
 

Składniki:

  • ½  kg udek z kurczaka
  • 1/4 szklanki płynnego miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1/4 szklanki musztardy francuskiej 
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz