Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mortadela

Gulasz z mortadeli na boczku

Składniki: 150 g chudego wędzonego boczku margaryna 3 cebule 500 g mortadeli 1 puszka pomidorów 1łyzeczka bulionu 1 mała puszka kukurydzy zagęstnik do sosów sól pieprz mielona papryka bazylia 100 g śmietany 20% Sposób wykonania: Pokrojony boczek podsmażyć na margarynie po czym dodać posiekaną cebulę. W między czasie mortadelę pokroić w kostkę, paprykę w słupki…

Mortadela w cieście

Składniki: mleko 1/2 l jajka 3 szt mąka 1/2 kg sól 1 szczypta mortadela 500 dag oliwa 2 szkl do smażenia Sposób wykonania: Mleko miksujemy z jajkiem, dodajemy sól i mąkę. Taczamy mortadelę w cieście. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Monika Struk…

Tortelini z wieprzowiną, szynką i mortadelą

Składniki: 1 porcja ciasta makaronowego 30 g masła 125 g posiekanej wieprzowiny 125 g mortadeli 100 g szynki 1 jajko 250g startego parmezanu szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1, 75 l bulionu wołowego Sposób wykonania:Ciasto na makaron wstawić do lodówki na 1 godzinę.W między czasie na rozgrzane masło wrzucić grubo pokrojoną wieprzowinę trzymać na ogniu…

Mortadela z patelni

Składniki: 4 jajka 600g mortadeli 400 g tartej bułki 500 ml oleju 2 cytryny Sposób wykonania: Mortadele pokroić na plastry, które moczyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć mortadele na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skropić sokiem z  cytryny.