Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsna

Zupa fasolowa z żeberkami wieprzowymi

Składniki: 1 szklanka fasoli 30 dkg żeberek wieprzowych ½ cebuli 4 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać 1 litrem wody, odstawić na 12 godzin. Cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim podzielone na porcje żeberka, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając. W rondlu doprowadzić do wrzenia…

Kapuśniak z mięsem wołowym

Składniki: 15 dkg wołowiny bez kości 20 dkg kiszonej kapusty ½ cebuli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju 4 szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz, cukier do smaku posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące ziemniaczanej. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso, dodać cebulę, kilka…

Zupa z morelami i wołowiną

Składniki: 25 dkg wołowiny bez kości 3 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła kilka suszonych moreli sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, włożyć do rondla, dodać 5 szklanek wody, powoli gotować aż mięso zmięknie. Ziemniaki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, chwilę smażyć mieszając.…

Zupa z mięsem i grzybami

Składniki: 20 dkg wołowiny bez kości 20 dkg grzybów leśnych lub pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki 1 ząbek czosnku 1 pietruszka sól, pieprz, cukier do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w plastry, dodać obrany i posiekany czosnek, pokrojony drobno obrany korzeń pietruszki, cukier, sól, pieprz, odstawić na 30 minut.…