Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jagodowe

Sok z czarnych jagód

Składniki: 2 kg czarnych jagód 12 dag cukru ½ szkl. wody Sposób wykonania: W sokowirówce wycisnąć sok z jagód, który wymieszać z gorąca wodą oraz cukrem. Następnie przelać sok do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 75 stopni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Renatę

Jagodowa delicja

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki tortowej Dalachów
  • 2,5 dag drożdży
  • 0,5 szklanki ciepłego mleka
  • cukier waniliowy
  • niecałe pół szklanki cukru
  • 2-3 żółtka
  • 0,5 kostki margaryny
  • niecała szklanka jagód

Kruszonka:

  • 1/3 szklanki mąki tortowej
  • 1/5 kostki margaryny
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2-3 łyżeczki wiórków kokosowych