Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzybowa

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny

Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…

Zupa grzybowa z płatkami owsianymi

Składniki: 50 dkg grzybów leśnych lub pieczarek 20 dkg grubych płatków owsianych 5 szklanek wody 1 obrana i pokrojona marchew 1 obrana, posiekana cebula 3 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, a gdy ta się zeszkli dodać marchewkę i grzyby, dusić 5 minut mieszając.…

Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym

Składniki: 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków 6 listków sałaty lodowej 5 dkg makaronu ryżowego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i…

Zupa pieczarkowa Doroty

Składniki: 250 g pieczarek 1,2 l wywaru z warzyw 1 łyżka mąki 3 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które poddusić na 1 łyżce rozgrzanego masła. Następnie zalać je gorącym wywarem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 30 minut.…

Prosta sałatka z pieczarek

Składniki: 800 g pieczarek sok z ½ cytryny 1 łyżka oleju z pestek winogron sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odcedzić wytworzony z pieczarek sok. Pieczarki zalać olejem i doprawić jeszcze…