Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z sandacza

Zupa rybna z frykadelkami z sandacza

Składniki: Frykadelki: 70 dag filetów z sandacza 1 mała czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 mała cebula zielenina 2 jajka masło Zupa: pozostałości po filetowaniu sandacza 1 łyżka masła 2 cebule 1 marchewka 1 cebula 1 papryczka chili szczypta szafranu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować, pozostawić pozostałości z filetowania na zupę. Bułkę namoczyć…

Zupa z sandacz z jajkiem

Składniki: 30 dkg filetów z sandacza 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka oleju sezamowego sól, pieprz sałata masłowa Sposób przyrządzenia: Podzieloną na porcję rybę zalać 3 szklankami wody, doprowadzić do wrzenia, odszumować. Przyprawić solą i pieprzem, gotować razem 5 minut. Sałatę posiekać w piórka, jajko podzielić wg uznania. Podawać na gorąco do każdej porcji…

Sandacz pieczony z korzeniami

Składniki: 1 kg sandacza lub szczupaka 3 średnie cebule pół szklanki świeżo utartego chrzanu 1 duża cytryna 3 łyżki masła 5 ziaren ziela angielskiego 3 goździki 10 ziarenek pieprzu 1 łyżka posiekanej bazylii (może być suszona). Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwę ogonową, dokładnie opłukać, pokroić w dzwonka, osuszyć. Natrzeć solą i…

Sandacz ze słoniną

Składniki: sandacz o wadze 1-1,5 kg 25 dag drobnych pieczarek 10 dag słoniny 1 duża cebula półtorej szklanki śmietany po 1 łyżce mąki i masła 5 łyżek oleju 1/4 łyżeczki przyprawy curry sok z pół cytryny sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Rybę opłukać, oskrobać, wypatroszyć, odciąć łeb, płetwy, jeszcze raz dokładnie umyć i odfiletować (pozostawiając…