Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czosnek

Tapenada z zielonych oliwek Kacpra

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na tapenadę z zielonych oliwek. Przepis zawiera: zielone oliwki, czosnek, kapary, sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 100 g zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka listków natki pietruszki 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • pieprz
 

Penne z pesto Matyldy

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na makarony. Tym razem przepis na penne z pesto Matyldy. Przepis zawiera: makaron penne, czosnek, bazylię i parmezan.  
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • ½ op makaronu penne 
  • 1 pęczek listków bazylii
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Grillowane pstrągi Bartka

Przepis na wykonanie pysznego, soczystego pstrąga z grilla. Musisz go wypróbować. Lista zakupów: pstrągi, masło, koperek, cytryna i rozmaryn. 
 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 100 g masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązki rozmarynu
  • plasterki cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Pieczona karkówka Poli

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na soczystą karkówkę? Wypróbuj przepis Poli. Do jego wykonania potrzebujesz: karkówki, czosnku, musztardy i miodu. 
 

Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej 
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki miodu
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
 

Grillowana pierś w czosnkowej marynacie

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na grillowaną pierś w czosnkowej marynacie. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, czosnek, oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku 
  • ½  łyżeczki curry
  • ½  łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki
  • ½  łyżeczki soli
  • ½  łyżeczki pieprzu