Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cebulki

Śledź gajowego

Składniki: 1/2 kg śledzi marynowanych 1/2 kg cebuli kilka suszonych grzybków koncentrat pomidorowy (mały słoiczek) pieprz majeranek vegeta Sposób przyrządzania: Śledzie pokroić w paski. Grzybki ugotować do miękkości, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę usmażyć na złoto, dodać pokrojone grzybki, koncentrat i przyprawy. Zalać szklaną wody, dusić kilka minut. Wystudzoną zalewę wymieszać ze śledziami, schłodzić w…

Sałatka makaronowa z fasolką i kurkami

Składniki: 150 g makaronu 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 1 słoiczek marynowanych kurek ½ słoika marynowanych cebulek 2 łyżki oliwy kilka gałązek oregano sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie fasolkę i kurki odłączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą…

Sos borówkowy

Składniki: 200 g borówek 1 łyżka oleju sałatkowego 1 łyżka musztardy 50 g srebrzystych cebulek w zalewie sól Sposób wykonania: Borówki wymieszać z dodatkiem oleju. Następnie dodać musztardę oraz cebulki przekrojone na połówki. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą.

Cebulki z rodzynkami

Składniki: 800 g małej białej cebuli 100 g rodzynek 3 łyżki musztardy 100 g masła ½ szkl. śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cebulki wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem, lekko przesmażyć po czym wrzucić sparzone rodzynki. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z musztardą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.