Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Węgry

Schab po debreczyńsku

Skład: 1,2kg schabu300g cebuli200g wędzonego boczku300g wędzonej kiełbasy3 pomidorysól, mielona papryka Sposób wykonania: Ze schaby wykroić 12 kotletów, lekko rozbić, posolić, obsmażyć na tłuszczu. Posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu z papryką, dodać do naczynia z kotletami, podlać wodą lub bulionem, dodać pokrojone pomidory i paprykę, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać przesmażoną wraz…

Polędwica po debreczyńsku

  Skład: 1,5 kg polędwicy wołowej 250 g wędzonego boczku 2 cebule 250 g pieczarek 10 g papryki 4 g kminku 1 kg pomidorów Sól   Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym…