Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Soczysta grillowana pierś z indyka

Dla miłośników mięs. Zbiór znakomitych przepisów. Soczysta grillowana pierś z indyka. Lista zakupów: pierś z indyka, musztarda, sok z cytryny, miód. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • ½ szkl miodu
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić  i pokroić na mniejsze kawałki.
    Do miseczki przełożyć oliwę z oliwek, musztardę i sok z cytryny.
    Dodać jeszcze miód i całość dokładnie wymieszać.
    Wrzucić jeszcze rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.
    Ponownie wymieszać.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso.
    Marynować około 1 godziny.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszacie i grillować na złoto ze wszystkich stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *