Sernik pieczony bez spodu
Sernik pieczony bez spodu0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszny sernik pieczony bez spodu, który zawsze się udaje. Do jego wykonania potrzebujesz: sera twarogowego, masła, jajek i mąki.
Składniki:
- 1 kg twarogu sernikowego
- 200 g masła
- 4 jajka
- 3/4 szkl cukru
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- tłuszcz do formy

Sposób wykonania:
-
Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu.Następnie zestawić go z ognia do ostygnięcia.Wówczas przelać go do dużej miski.Dodać twaróg sernikowy.Wsypać mąkę ziemniaczaną oraz cukier.Na koniec wbić jeszcze jajka.Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.Gotowe przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 50 minut.Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 i piec jeszcze około 40 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik
- Opublikowano: środa, 24, marzec 2021 20:35
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy