Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora z zielonym groszkiem i jajami

Składniki:

  • 1 kalafior
  • ocet
  • sól
  • cukier
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 2 jaja (ugotowane na twardo)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • posiekany koperek
  • marynowana czerwona papryka
  • pomidor

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie.
    Groszek odcedzić z zalewy, paprykę w paseczki a jajka na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, octem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę. Udekorować koperkiem i kawałkami pomidora.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *