Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg prosto z grilla przepisu Teresy

Znakomite przepisy na ryby z grilla. Tym razem przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu oprócz ryby potrzebujesz: czosnku, natki pietruszki, cytryny i kuminu. 
 

Składniki:

  • 1 pstrąg
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób wykonania:

  1. Pstrąga dokładnie oczyścić.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz kumin.
    Razem wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pstrąga, wewnątrz i zewnątrz.
    Do środka ryby włożyć jeszcze pęczek natki pietruszki.
    Tak przygotowaną rybę kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *