Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przystawka z łososia i tuńczyka

Składniki:

  • 250 g łososia
  • 250 g tuńczyka
  • 1 mała biała rzodkiew
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka wasali w proszku
  • 100 ml japońskiego sosu sojowego
  • 75 ml półwytrawnego wina

Sposób wykonania:

  1. Łososia wifiletować po czym pokroić je na bardzo cienkie paseczki.
    Natomiast tuńczyka pokroić w kostkę.
    Ułożyć na 4 talerzach dodając jeszcze obraną rzodkiew i marchewkę pokrojoną w paski.
    Następnie wasabi wymieszać z małą ilością wody, by powstała konsystencja pasty, również rozłożyć ją na talerzach.
    Wino wymieszać z sosem sojowym, przelać do małych miseczek, które postawić na talerzach z pozostałymi składnikami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *