Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek na maślance

Składniki:

  • 1 szkl. maślanki
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • ½szkl.. oliwy
  • 2,5 szkl mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Kruszonka:

  • 3/4szkl. mąki
  • ¾ szkl. cukru
  • ½ kostki masła
  • ulubione owoce

    Sposób wykonania:

    1. Jajka ubić razem z cukrem po czym nie przerywając mieszania dodawać masonkę, oliwę a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym.
      Ciasto przelać do formy i ułożyć na nim owoce.
      Następnie masło wymieszać z mąką raz cukrem i rozkruszać na owocach.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 55 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *