Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na potrawy z piersi kurczaka. Tym razem pierś z kurczaka duszona z pieczarkami. Pozostałe składniki: białe wino, cebula, śmietanka i przyprawy.  
 

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 2 średnie cebule
  • śmietana 12%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym olejem i przesmażyć.
    Natomiast na drugą patelnie wrzucić obraną i posiekaną cebulę.
    Doda oczyszczone i pokrojone pieczarki i również je przesmażyć.
    Wówczas połączyć zawartość obu patelni. 
    Podlać winem i trzymać na ogniu do momentu, aż wino odrapuje. 
    Na koniec wlać jeszcze śmietankę i gotować jeszcze kilka minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *