Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka z serowym nadzieniem

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 10 dużych piersi kurczaka
  • 2 jajka
  • ½ pęczka bazylii
  • 2 ½ szkl. sera risotta
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać razem z serem, posiekaną bazylią oraz pieprzem.
    Następnie piersi kurczaka przeciąć na pół po czym pod skórą poprzecinać tak aby powstały kieszonki, w które włożyć serowy farsz.
    Piersi ułożyć na blasze wysmarowaną oliwą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 1 godzinę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Justyna J

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *