Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z truskawkami

 

Składniki:

  • mleko 300 ml
  • jajka 4 sztuki
  • mąka 1,5 szklanki
  • cukier 5 łyżek
  • truskawki 1/2 kg
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jajka proszę dokładnie rozmieszać z 300 ml mleka, dodać do nich szczyptę
soli, mąkę pszenną należy przesiać przez sito i ukręcić gładkie ciasto
tak, aby miało jednolitą masę. Patelnię należy polać odrobinką oleju i
usmażyć na niej naleśniki. Truskawki proszę przebrać, odszypułkować i
umyć pod bieżącą wodą, następnie je osuszyć i pokroić w cieniutkie
plasterki, po czym ułożyć je na naleśnikach i zwinąć w rulon lub złożyć
dwa razy na pół w rożek, posypać je cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *