Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Meduzy z parówek

Składniki:

  • 5 parówek
  • 15 pieczarek
  • 1 cebula
  • starty ser
  • 1 papryczka chilli
  • sól pieprz


Sposób przyrządzenia:

Parówki cienkie długie przekroić z dwóch końców na krzyż dosyć głęboko. Smażyć aż się zarumienią. Pieczarki obrać, cebulę również cebule pokroić bardzo drobno. Pieczarki w dużą kostkę. Podsmażamy cebulę, aż się zeszkli. Dodać do niej pieczarki. Po10 minutach dodać do niej pokroją w drobną kostkę papryczke chilli ( bez nasion!!!).Przyprawić. . Gdy pieczarki będą miękkie. Zdejmujemy z ognia. Parówki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na nie wykładamy pieczarki. Posypujemy startym serem. Ilość od gustu. Wstawiamy do piekarnika. Na 20minut aż ser się roztopi. Może być przyrumieniony. Można posypać natką pietruszki. Podajemy do sałatki z sałaty. Lub z sosami.
Przepis nadesłany na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" yorkshre

1 comment for “Meduzy z parówek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *