Krem z kalafiora Lidii
Krem z kalafiora Lidii0 out of 5 based on 0 voters.
Gorąco polecamy sprawdzony przepis na znakomity krem z kalafiora Lidii. Aby go przyrządzić będziesz potrzebować: kalafiora, ziemniaków, czosnku i bulionu warzywnego.
Składniki:
- 1 kalafior
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- pęczek świeżego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Umytego kalafiora podzielić na różyczki i wrzuci do garnka.Zalać bulionem i gotować.Obraną cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.Lekko przesmażyć i dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.Trzymać chwilę na ogniu i przełożyć do garnka z kalafiorem.Gotować do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 09, grudzień 2015 21:16
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa