Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe po węgiersku

Składniki:

  • 4 grube plastry schabu
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • 250 g pieczarek
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • kilkanaście listków estragonu
  • 1 cebula
  • 150 g wcześniej przygotowanego leczo
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w  proszku
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Schab oprószyć solą oraz pieprzem po czym go obsmażyć.
      Następnie boczek przesmażyć na patelni, skwarki wyjąć a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę.
      Wrzucić pokrojone grzyby i oprószyć całość papryką w proszku.
      Wymieszać, dodać leczo, mięso, rozgnieciony czosnek, skwarki, estragon oraz wino.
      Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
      Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *