Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajko na toście

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki drobno utartego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • posiekany koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Chleb tostowy lekko przyrumienić, posmarować masłem. Ostrym nożem wykroić z każdego tosta koło, w środku wygnieść zagłębienie o średnicy zbliżonej do średnicy żółtka jaja. Jajka wybić ostrożnie oddzielając żółtka od białek. Żółtka umieścić we wgłębieniu tostu, a białka ubić na sztywną pianę. Obłożyć pianą tost obok żółtka, posypać zieleniną, tartym serem i przyprawami. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *