Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy Patrycji

 

Składniki:

    • mięso wołowe
    • cebula
    • tłuszcz
    • łyżeczka Vegety
    • 1 listek laurowy
    • 4 ziarenka pieprzu
    • ziele angielskie
    • 1/3l zupy ogonowej
    • 2 łyżki mąki

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze do momentu, aż cebulką się zarumieni.
    Następnie podlać odrobiną wody, dodać ziele, pieprz, listek oraz łyżeczkę Vegety.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 1 godziny po czym wlać zupę ogonową i dusić ok. 15 minut.
    Na koniec podprawić śmietaną wymieszaną z ½ kubka zimnej wody i gotować ostanie 15 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Patrycja

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *