Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czereśnie w budyniowym kremie

Składniki:

 

  • op. budyniu śmietankowego
  • 1 ½ szkl. mleka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 80 dag czereśni
  • 2 łyżki śmietanki
  • ½ szkl. wiórków czekoladowych

 

 

Sposób wykonania:
1 szklankę mleka razem z masłem i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń wymieszany z resztą mleka.
Cały czas mieszając trzymać jeszcze na ogniu około 2 minut.
Po tym czasie lekko ochłodzić, dodać śmietankę i zmiksować na puch, wówczas dodać pokrojone czereśnie pozbawione pestek oraz czekoladowe wiórki.
Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *