Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cykoria, z serem, wiśniami i orzechami

 

Składniki:

  • 8 pędów belgijskiej cykorii
  • 1/3 szkl. sera rokfor
  • 1 łyżka posiekanych suszonych wiśni
  • 3 łyżki posiekanych orzechów pekan
  • ¼ szkl. rzeżuchy

Sposób wykonania:

  1. Cykorię umyć po czym podzielić na pojedyncze liście.
    Ułożyć je na talerzu tworząc wachlarz
    Następnie ser pokroić na 8 części, które ułożyć w środku półmiska.
    Na serze rozłożyć suszone wiśnie.
    Natomiast całość posypać jeszcze orzechami i posiekaną rzeżuchą.
    Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *