Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z brązowym ryżem

Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka gotowej przyprawy curry
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ szkl wody
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • cukinia
  • puszka pomidorów
  • 45 dag krewetek
  • 4 szkl ugotowanego brązowego ryżu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przeszyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać curry, cynamon, sól i wodę.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewki pokrojone w plasterki.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać cukinię pokrojoną w plastry, pomidory razem z zalewą oraz krewetki.
Ponownie gotować pod przykryciem kolejne 10 minut.
Podawać razem z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *