Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina w włoskiej kapuście

Składniki:

  • 400 g cielęciny
  • 1 młoda kapusta włoska
  • 40 g tłuszczu
  • wywar z kości
  • 30 g mąki
  • kminek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Pokrojone mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, obsmażyć po czym doprawić do  smaku solą  i pieprzem.
    Następnie podlać wywarem i pozostawić na ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie  wówczas dodać poszatkowaną kapustę oraz rozgnieciony kminek, nad dusić.
    Dodać mąkę , doprawić majerankiem i jeszcze przez chwilę pozostawić na ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *