Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń śmietanowo-malinowy

Składniki:

  • 2 ½ szkl. mleka
  • ½ szkl. śmietanki
  • op. budyniu śmietankowego
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl. cukru
  • 1 szkl. soku malinowego
  • 2 żółtka
  • bita śmietana
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    ½ szklanki mleka, budyń i mąką ziemniaczaną wymieszać ze sobą.
    Natomiast resztę mleka doprowadzić do wrzenia z dodatkiem śmietanki i cukru po czym cały czas mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z mlekiem i budyniem.
    Trzymać jeszcze na ogniu około 1 minuty i zdjąć z ognia.
    Żółtka roztrzepać z sokiem i dodać je do budyniu.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do salaterek.
    Schłodzić w lodówce i udekorować bitą śmietaną i posypać cukrem pudrem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *