Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń mleczny z winogronami

Składniki:

  • 2 ½ szkl  mleka
  • 1 szkl soku z winogron
  • 2 łyżki cukru
  • op. śmietankowego budyniu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ¼ kostki masła
  • winogrona

    Sposób wykonania:
    Budyń oraz mąkę rozprowadzić w ½ szkl mleka.
    Resztę mleka doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła i cukru po czym nie przerywając mieszania dodawać sok z winogron a potem budyń razem z mąka.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około3  minut.
    Połowę powstałej masy przelać do małych foremek, łożyć winogrona i przykryć resztą masy.
    Odstawić do ostygnięcia i udekorować winogronami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *