Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany w miodowej marynacie

Składniki

  • 1 kg  bakłażanów
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/4 litra naturalnego jogurtu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 ząbek czosnku
  • biały pieprz
  • sól

    Sposób przyrządzenia
    Łączymy miód, oliwę, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy zioła.
    Bakłażany  myjemy, kroimy w podłużne plastry grubości około 1/2 cm.
    Solimy je z obu stron, wkładamy do miski i zalewamy marynatą.
    Odstawiamy na 1/2 godziny, a następnie pieczemy na grillu po 2-3 minuty z każdej strony.
    Jogurt doprawiamy rozgniecionym czosnkiem i białym pieprzem i podajemy z upieczoną cukinią.

    Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez julias

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *