Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z wątróbki drobiowej

Składniki:

    • 1 kg wątróbki drobiowej
    • 40 dkg ugotowanego ryżu
    • 3 cebule
    • 2 jajka
    • 2 łyżki kaszy manny
    • 3 szklanki mleka
    • masło
    • oliwa
    • 2/3 szklanki śmietany
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła z jedną łyżką oliwy, zeszklić na nim cebulę, dodać wątróbki i dusić razem przez 10 minut, schłodzić. Uduszoną cebulę i wątróbkę zemleć w maszynce do mięsa. Ugotowany ryż, kaszę mannę, zmieloną wątróbkę wymieszać z jajkami, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, smażyć na nim uformowane wg uznania „gołąbki”. Podawać polane dobrą śmietaną lub ulubionym sosem.

1 comment for “Gołąbki z wątróbki drobiowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *