Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka po włosku

Składniki:

  • seler 20 dag
  • marchewka 12 dag
  • ziemniaki 20 dag
  • pietruszka 8 dag
  • jabłka 15 dag
  • ogórki kwaszone 20 dag
  • zielony groszek 5 dag
  • jajka 3 sztuki
  • sos majonezowy gotowy 30 dag
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa należy ugotować w skórce. Ogórki konserwowe i groszek należy
    odsączyć na sitku z zalewy. Jajka należy ugotować na twardo w lekko
    osolonej wodzie. Po ostudzeniu marchew, pietruszkę, ziemniaki, selera
    należy obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa po
    pokrojeniu wrzucić do salaterki, dodać pokrojone w kosteczkę ogórki
    kwaszone i jabłko, następnie dodać zielony groszek. Doprawić do smaku
    solą oraz pieprzem, wymieszać z sosem majonezowym. Po wyporcjowaniu
    należy ozdobić cząstkami jajek ugotowanych na twardo.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *