Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z rozmarynem Ewy

Poznaj sekret przepysznych przepisów na żeberka. Żeberka z rozmarynem Ewy. Lista zakupów: żeberka, miód, musztarda. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek w paskach
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • kilka gałązek rozmarynu 
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Do miseczki przełożyć miód oraz musztardę.
    Wlać olej i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć żeberka.
    Odstawić je na około 2 godziny.
    Po tym czasie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
    Dodać jeszcze kilka gałązek rozmaryn.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *