Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe zapiekane w warzywach

Składniki:

 

  • 50 dkg żeberek wieprzowych
  • 40 dkg ziemniaków obranych, pokrojonych w plastry
  • 20 dkg fasolki szparagowej pokrojone na odcinki 5 cm
  • kilka suszonych moreli bez pestek
  • 2 pokrojone na ósemki lub plastry pomidory
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski papryka
  • 1 obrana i pokrojona w plastry cebula
  • ulubione zioła
  • sól, pieprz
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, podzielić na nieduże porcje. Mięso i pozostałe składniki umieścić w misce, posypać ziołami, przyprawić i skropić olejem, wymieszać. Tak przygotowane składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 90 minut. Podawać w naczyniu w którym się danie zapiekało.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *