Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe diabelskie

Składniki:

    • 1 kg grubych żeberek wieprzowych
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 papryczki chili
    • 1 cebula
    • liść laurowy, ziele angielskie
    • 5 łyżek pikantnego keczupu
    • sól, pieprz
    • olej

        
    Sposób przyrządzenia
    :
    Z żeberek umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Cebulę obrać, drobno posiekać, przełożyć do rondla. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć żeberka, przełożyć do garnka, podlać z wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić aż będą miękkie. Dodać posiekaną paprykę i keczup, chwilę poddusić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *