Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w sosie miodowym

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek

    Marynata:

  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki miodu gryczanego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chili
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sok z ½ pomarańczy
  • sok z /2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie żeberka oprószyć solą ora pieprzem i zalać  marynatą.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie żeberka odsączyć z marynaty i obsmażyć na patelni.
    Wówczas posłać wodą iw stawić do pieprznika rozgrzanego do 100 stopni i piec około 1, 5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *