Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w miodowym sosie Marzeny

 

Składniki:

 

  • 1i1/2 kg. żeberek wieprzowych
  • 30 dag. koncentratu pomidorowego
  • 150 ml. miodu
  • 20 dag. śliwek kalifornijskich
  • łyżeczka vegety
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:
 Żeberka natrzeć koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia usmażyć na ciemnozłoty kolor, przełożyć do rondla i podlać wodą i dodać vegetę. Dusić do miękkości. Wyjąć żeberka, pozostały sos przyprawić miodem, dodać śliwki i dusić do momentu ,aż sos zgęstnieje. Żeberka polać przygotowanym sosem.

 

 „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara”
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *