Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żabnica tandori

Składniki:

  • 40 dkg filetów z żabnicy
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła

Marynata:

  • 5 rozgniecionych ząbków czosnku
  • 1/3 łyżeczki tartego imbiru
  • szczypta szafranu
  • 5 dkg tartego sera Cheddar
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka garam masala
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki


Sposób przyrządzenia:

Filet podzielić na 2 porcje. Przygotować marynatę. Na patelni rozgrzać olej, dodać mąkę, chwilę smażyć nie rumieniąc. Zasmażkę i pozostałe składniki zmiksować w blenderze. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć porcje ryby, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 10 minut. Podczas pieczenia smarować rozpuszczonym masłem. Doskonale smakuje z dodatkiem sosu miętowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *