Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna babka

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki tortowej
  • 0, 5szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • kostka margaryny

    Sposób wykonania:

    Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym cały czas ucierając dodać rozpuszczoną margarynę, proszek do pieczenia, obie mąki,. Cukier waniliowy, olejek oraz ocet.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *